Rabu, 05 Mei 2010

Tilu Inohong Jawa Barat Diusulkan Jadi Pahlawan

TASIKMALAYA -- Tilu inohong Propinsi Jawa Barat bakal diusulkan jadi pahlawan nasional. Inohong-inohong ieu diniléy gedé jasana dina perjuangan période saméméh kamerdikaan nepi ka période munggaran kamerdikaan.

Katilu inohong éta téh nyaéta K.H. Ruhiat  nu ngadegkeun Pondok Pasantrén Cipasung, Singaparna, Kab. Tasikmalaya, K.H. Abdullah bin Nuh, sarta mantén Gubernur DKI Jakarta Ali Sadikin.

Pupuhu Yayasan Masyarakat Sejarawan Jawa Barat Prof. Dr. Nina Herlina Lubis, Salasa (4/5) ngécéskeun, tilu inohong Jabar anu baris diusulkan ngabogaan peran penting pikeun bangsa ieu.


Kiai Ruhiat (bapana K.H. Ilyas Ruhiat), sajaba ancrub dina widang atikan, ogé geus bajoang basa keur ngarebut kamerdikaan, ngabéla kamerdikaan, sarta ngeusi kamerdikaan. Kiai Ruhiat opat kali dipenjara ku penjajah alatan dianggap ngangsonan rahayat pikeun baruntak.

Seminar keur ngusulkeun Kiai Ruhiat geus dilaksanakeun Senén (3/5) di Cipasung. Masarakat Tasikmalaya ngarojong kana rékoméndasi éta alatan maranéhanana ngarasa yén Kiai Ruhiat pajoang anu nuwuhkeun rasa nasionalisme sarta teu sieun ka pangjajah.

Sedengkeun Kiai Abdullah bin Nuh diusulkan jadi pahlawan nasional, ogé lantaran jasana anu teu éléh gedé mangsa perjuangan. Basa tumetep di Yogyakarta, Kiai Abdullah kungsi jadi penyiar radio dina basa Arab. Siaranana éta bisa ditarima di luar negeri, nya lantaran siaran ieu nepi ka Mesir ngaku kana kamerdikaan RI.

"Anjeunna ogé ajengan pajoang, pangkatna harita nepi ka mayor," ceuk Nina.

Seminar ngeunaan Kiai Abdullah bin Nuh geus dilaksanakeun sawatara waktu kaliwat. Hasilna, masarakat Cianjur ogé méré pangrojong, ku kituna Gubernur Jabar Ahmad Héryawan baris ngusulkeun ka Présidén, dibarengkeun jeung Kiai Ruhiat.

Lamun Ali Sadikin, najan leuwih dipikawanoh salaku Gubernur Jakarta, manéhna sabenerna pituin Sumedang. Rencanana, diusulkeunana Ali Sadikin baris dibahas di Jakarta, Rebo (5/5). " Inohong Jabar jeung Jakarta baris dipénta asupan patali jeung perjuangan Ali Sadikin. Asupan-asupan éta bakal jadi bahan usulkeuneun ka Présidén," pungkas Nina.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar