Senin, 03 Mei 2010

Gubernur Ménta Pemda Ngabantu Keraton Ngajaga Cagar Budaya

CIREBON  -- Gubernur Jabar Ahmad Heryawan, ménta saba`da ngantukeunana Sultan Sepuh XIII Maulana Pakuningrat, pihak kulawarga Keraton Kasepuhan, bisa ngajaga sarta ngalestarikeun barang-barang cagar budaya warisan karuhun, anu ayeuna masih disimpen di keraton. Tangtu waé, cenah, usaha kasebut kudu dibantuan sacara pinuh ku pamaréntah daerah sarta Kabupatén satempat, sarta pihak-pihak patali.
Foto : cirebonarts.com

"Kami ogé  Pemprov Jabar, ayeuna geus komitmen pikeun ngalestarikeun cagar budaya titilar keraton, ngaliwatan sagala rupa kawijakan anu geus kami larapkeun," cenah waktu ngalakonan ta'ziah ka kulawarga almarhum Sultan Sepuh XIII, Maulana Pakuningrat, di Keraton Kasepuhan, Minggu (2/5) soré.


Datangna gubernur langsung dipapag pihak kulawarga keraton ngaliwatan Sultan Sipuh XIV P.R.A. Arief Natadiningrat. "Kami Pamaréntah Propinsi Jabar ngedalkeun belasungkawa  ka Nu tos ngantukeun Sultan Sipuh Maulana Pakuningrat. Muga sagala amal kahadéan anjeunna ditarima di sisi Alloh SWT sarta kulawarga anu ditinggalkeun dibere kesabaran sarta katabahan," kedal Gubernur réngsé ngalakonan ta'ziah.

Samentara éta, Sultan Sipuh XIV, Arief Natadiningrat ngomongkeun, di gigireun / sabeulah ngalakonan ta'ziah, gubernur ogé ngomongkeun kaayaan sarta masalah anu lumangsung di keraton, utamana ngeunaan aset keraton anu waktu tengah bermasalah jeung pamaréntah Dayeuh Cirebon.

Gubernur ngusulkeun, ambéh masalah ieu geura-giru dipungkas kalayan koordinasi jeung Bakorwil sarta Disbudpar Jabar. Sanggeus éta, dituluykeun kalayan nuturkeun rapet terusan dina waktu deukeut ieu anu baris di gelar Pemprov Jabar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar