Jumat, 26 Maret 2010

Warga Tanah Baru Bogor Ngahirupkeun Kaulinan Skipping


Bogor --- Saukur ngingetkeun, ulin karét kungsi populér di golongan budak angkatan 70-an nepi ka 80-an. Kaulinan  tali ieu jadi favorit waktu kaluar ulin ti sakola sarta sanggeus mandi soré di imah. Cara ulinna masih tetep sarua, bisa dipigawé sosoranganan  atawa ngolompok.

Lamun ngan ulin sosoranganan biasana budak baris meungkeutkeun tali dina tihang,  tangkal atawa dina naon ogé anu matak bisa. Kaulinan sacara soliter bisa ogé ku cara skipping, nyaéta nyekel kadua tungtung tali saterusna diayunkeun ngaliwatan sirah sarta suku bari luncat

Dina kaulinan skipping aya hal anu alus, cenah numutkeun pakar kaséhatan, kaulinan skipping kalayan ngagunakeun tali ieu. lamun dipigawé salila 10 menit mangka baris sarimbag kalayan lumpat salila 45 menit. Sarta lamun urang ngalakukeun skipping salila 1 jam bisa ngabeuleum lemak saloba 1300 kalori.

Pikeun ngaramekeun deui kaulinan skipping warga Kalurahan Tanah Baru Kacamatan Bogor Utara, Kota Bogor ngagelar pasanggiri. Pamilona ngalibatkeun barudak sakola sarta warga Tanah Baru. Pamilon nu milu dina lomba iyeu aya 301 jelema. Lomba Skipping anu dilaksanakeun aula PGRI, jalan Pangeran Ashogiri Bogor. Saptu (20/3/10) disaksian anggota DPRD Kota Bogor Oyok Sukardi.

Pamilon dina perlombaan ieu, diwangun ti siswa Atikan Anak Umur Dini (PAUD), Sakola Dasar (SD) sarta warga sabudeureun Tanah baru. Olah Raga anu ngagunakeun tali geus lila henteu kasampak, mangkana pikeun ngaramekeun deui skipping warga Tanah Baru migawé bareng jeung PT Olympic ngagelar pasanggiri, “ kecap Lurah Tanah Baru Makmun Sofyan disela-sela kagiatan pasanggiri.

Nurutkeun Sofyan, loba mangpaatna ti ulin skipping, sajaba pikeun kaséhatan sarta kebugaran awak, kalayan skipping bisa ngabeuleum lemak anu aya dina awak. “Mangkana, kami ngaharepkeun kagiatan ieu henteu ngan sakali ieu, tapi bisa dipigawé sacara rutin dina sagala rupa kasempetan, “ cenahna.

Sajumlah pakar kaséhatan ogé nyebutkeun, yén kaulinan lompat tali mangrupa hiji kagiatan olah badan anu alus pikeun awak. Sacara fisik barudak jadi leuwih terampil, alatan bisa diajar cara sarta téknik melompat. Kaulinan ieu perlu keterampilan pangsoranganna.

Lila-lila, lamun mindeng dipigawé, barudak bisa tumuwuh jadi cekatan, tangkas sarta dinamis. Otot-ototnya ogé mundel sarta ngeusi, kuat sarta kalatih,

Tidak ada komentar:

Posting Komentar