Selasa, 22 Desember 2009

Damas Ngagelar Festival Tembang Cianjuran

BANDUNG -Daya Mahasiswa Sunda (Damas) ngayakeun féstival tembang sunda cianjuran di Graha Sanusi, Unpad, Bandung, salila lima poé saprak Senén (21/12).

"Festival anu diayakeun saprak taun 1959 ieu mangrupa festival pangkolotna pikeun pasanggiri tembang cianjuran, mangka jadi kahormatan pikeun Unpad keur jadi calagara," ceuk Réktor Unpad Ganjar Kurnia dina bubuka acara éta di Bandung, Senén.

Adé Taryana ngajelaskeun, féstival ieu minangka anu ka-19 kalina digelar sarta jadi acara tetep Damas unggal dua taun sakali.

Adé ogé ngungkabkeun, acara ieu ngabogaan misi pikeun ngamumulé budaya sunda ngaliwatan hiji féstival.

"Engkéna kami ngaharepkeun lahirna juru tembang anyar anu ngabogaan kualitas internasional," ceuk Adé nambahkeun.

Festival ieu baris menghadirkeun juri maestro cianjuran Euis Komariah, inohong cianjuran Enip Sukanda, sarta dosen STSI Yus Wiradirédja.

Juri baris nyéléksi 91 patandang ti 13 Kabupatén/Kota sa-Jawa Barat jadi 10 urang di final. Kabupatén Garut jadi kabupatén anu ngirimkeun pamilon panglobana kalayan jumlah 15 urang.

"Féstival ieu jadi patokan keur pembinaan kasenian cianjuran di Kabupatén/Kota se-jawa barat. Ditempo ti sisi kuantitasnya, beuki loba hiji kabupatén ngirimkeun pamilon, beuki alus pembinaan seni cianjuran di ditu," ceuk Adé.

Adé ngajéntrékeun, pikeun ngahasilkeun saurang juru tembang cianjuran anu miboga kualitas hadé diharepkeun ayana sinérgi ti pamaréntahan daérah sarta masarakat cianjuran. "Kami narékahan ngahubungkeun antara pamaréntah jeung masarakat," ceuk Adé.

Festival ieu baris dibagi kana dua kategori nyaéta cianjuran sarta sekar anyar (tembang cianjuran mutakhir). Babak kualifikasi baris dilaksanakeun nepi ka Kemis, sarta final baris dilaksanakeun dina Jumat (25/12).

”Pinunjul unggal kategori baris meunangkeun hadiah duit sarta hiji motor,” ceuk Adé.
(BAL)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar