Senin, 02 November 2009

Wayang Golek Purwakarta Dipasarkeun tepi ka Kanada

Produk karajinan wayang golek anu dihasilkeun sajumlah pangrajin di Désa Malangnengah, Kacamatan Sukatani, Kabupatén Purwakarta, Jawa Barat, dipasarkan nepi ka ka Kanada sarta Walanda. "Tapi produk wayang golek anu dipasarkan nepi ka ka luar nagari éta jumlahna henteu loba teuing, ngan ngahontal ratusan unit," ceuk Kusnadi (55), perajin wayang golek di Désa Malangnengah, Kacamatan Sukatani, Purwakarta, Minggu. Manéhna ngomong pemesanan wayang golek ti nagara urang sorangan rata-rata asalna ti nu boga warung ku-ku di sapanjang jalur Pantura, Bungursari, Citapen, Purwakarta sarta sawatara pemiikik warung cinderamata/souvenir di wewengkon séjén. Bahan baku karajinan wayang goleh nyaeta kai lame atawa kai "jeungjing" anu gampang ditampa di wewengkon kasebut. Pangrajin wayang golek di wewengkon éta rata-rata ngabogaan 10 pagawé, anu sanggup produksi nepi ka 50 wayang golek dina saminggu. Kusnadi ngomong keahlian nyieun wayang golek ditampa ti kolotna. Kusnadi mimitian jadi pangrajin wayang golek di saprak kira-kira 20 taun ka tukang. Nurutkeun manéhna, saprak puluhan taun nepi ka kiwari kabeh pangrajin wayang golek di Désa Malangnengah tacan kungsi meunangkeun bantuan modal ti Pamaréntah Kabupatén Purwakarta. Manéhna ngaharepkeun Pamaréntah Kabupatén Purwakarta daék mantuan para pangrajin wayang golek di désa éta, boh mangrupa bantuan permodalan boh manajemén.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar