Jumat, 02 Oktober 2009

Wagub Jabar Nyieun Film babad "Perang Bubat"

Bandung - Dina raraga persiapan nyieun film babad "Perang Bubat", Wagub Jawa Barat Dédé Yusuf baris zarah ka Patilasan Trowulan atawa Patilasan Majapahit di Jawa Timur.

"Isukan kuring baris ka Surabaya pikeun ngomong persiapan nyieun film "Perang Bubat" jeung Gus Ipul (Saifullah Yusuf-wagub Jatim), saterusna ngalakonan lalampahan ka sawatara tempat anu patali sajarah éta," sanggem Dédé Yusuf di Bandung, Salasa.

Sajaba papanggih jeung Gus Ipul, Dédé rencanana ngalakonan zarah ka patilasan Trowulan anu salila ieu dipikawanoh minangka patilasan raja-raja Majapahit.

Kaci jadi, Dédé jadi pajabat pamaréntahan Pemprov Jabar kahiji anu sacara husus ngadatangan Patilasan Trowulan.

"Rencana datangna Pak Wagub di Jatim lumangsung dua poé, salah sahijina ka Trowulan," tégés salah saurang staf Dédé.

Rencana nyieun film "Perang Bubat" memang geus dirarancang Dédé saprak mimiti nyekel kalungguhan minangka Wawakil Gubernur Jawa Barat. Film kolosal éta baris jadi film kahiji anu mangrupa hasil gawé babarengan antara dua Propinsi di Indonésia.

Film éta ogé baris mintonkeun sisi séjén ti "Perang Bubat" anu geus ngalegenda sarta ngawarnaan lalampahan sajarah sarta budaya Jawa Barat sarta Jawa Timur.

Pikeun kaperluan nyieun film éta, Dédé rela sawatara kali papanggih baladna di Jatim pikeun ngaasakkeun rencana badag anu baris ngawarnaan lambaran sajarah layar rubak di Indonésia éta.

Pareng Dédé Yusuf sarta Saifullah Yusuf pada-pada kungsi maén dina sinéma layar rubak. Dédé Yusuf saméméhna dipikawanoh minangka aktor laga sedengkeun Saifullah Yusuf kungsi berperan minangka Prabu Wirabumi dina film "Laksamana Ceng Ho" babarengan urut Mensesneg Yusril Ihza Mahendra.

"Pamaréntah daerah diharepkeun bisa ngangkat sajarah wewengkon ka layar rubak, ku kituna bisa dipikawanoh ku masarakat léga, sakaligus nguatkeun kakayaan karya sinéma di lémah cai," tégés Dédé Yusuf nambahan. (BAL)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar