Kamis, 10 September 2009

Cungkring

Saliwat ngarana ngingetkeun ka babaturan urang nu ngabogaan awak begang, tapi di Bogor anu ngaranna Cungkring téh nyaéta sajenis kadaharan anu bisa di sebut loba nu mikaresep. Kadaharan ieu mangrupa potongan kulit sapi anu di asakan maké bungbu konéng. Biasana cungkring didaharna maké leupeut atawa buras anu diguyur sambel kacang. Kadang sok di barengan tempé jeung oncom goréng tipung.

Nu dagang cungkring umumna nguriling tuluy mangkal di hiji tempat, saperti pasar-pasar, sakola, ,jeung lokasi lianna anu loba kaliwatan ku jelema. Gorobag daganganana mangrupa kayu pasagi nu dikacaan supaya urang leuwih gampang milih kulit anu dipikahayang.

Biasana didaharna maké tékor daun cau, tuluy maké seumat nyéré keur ngadaharna gaganti séndok. Rasana legit jeung gurih, tur seungit bungbu konéngna gé. Tapi aya ogé cungkring nu geus di tiiran siga saté nu dibeuleum, tapi cungkring mah heunteu dibeuleum.

Di Bogor Loba pisan nu dagang cungkring tapi biasana mah lolobana di pasar-pasar tradisional jeung tukang kadaharan jajanan pasar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar