Rabu, 10 Maret 2010

Rébuan Umat Islam Jul-jol ka Wewengkon Empang Bogor Selatan

BOGOR -  Rébuan umat Islam minuhan wewengkon Empang Bogor Selatan Kota Bogor, Salasa (9/3) peuting. jul-jolna umat Islam anu datang ti sagala wewengkon di tanah air pikeun ngaluuhan Maulid Nabi Muhammad SAW di Masjid Keramat An Nur, sarta haul Habib Abdullah Bin Mukhsin Alatas. Habib Abdullah, mangrupa wali Qutub diyakini minangka incu turunan katilu puluh genep Nabi Muhammad SAW.

Habib Abdullah Bin Mukhsin Alatas asalna ti Yaman, hiji nagara dipalebah tenggara Saudi Arabia. Anjeunna di lahirkan di Kampung Khuraidah Hadramaut dina bulan Désémber taun 1859. Sawaktu hirupna Habib Abdulah ngalalana ka sagala rupa bagean dunya pikeun nyebarkeun ageman Islam, nepi ka pamustunganana cicing di Bogor nepi ka ahir hayatnya. Habib Abdullah dimakamkan di Kompleks Masjid Keramat An Nur Empang.
Acara Maulid Nabi Muhammad SAW di wewengkon Empang rame pisan sarta khidmat. Dimimitian kalayan Shalawat Nabi, sajarah riwayat Nabi nepi ka ceramah sajumlah ajengan sarta habib Waktu anu tunggu nyaéta waktu warga dihaturan ngarasakeun hidangan anu sadia sawaregna.


Menuna bisa disebut istimiwa, nyaéta hidangan sangu kebuli has racikan Arab. Di jero sangu kebuli ieu teu poho diselipkan potongan - potongan daging embé ngora anu éstuning pikabitaeun. Ratusan embé dipeuncit panitia pikeun acara dahar sangu kebuli babarengan ieu.

Sajumlah pajabat hadir dina peringatan Maulid antara séjén Staf ahli Gubernur Jawa Barat Tubagus Khusni Tamrin, Danrem 061 Suryakencana Engkol. Inf. Agus Sutomo, Wawakil Walikota Bogor Achmad Ru’yat sarta sajumlah Muspida Kota Bogor séjénna.

Peringatan Maulid Nabi Muhammad SAW, sarta Haul Habib Abdullh Bin Mukhsin Alatas ieu mangrupa talari taunan warga turunan Arab di Kampung Empang Bogor, Jawa Barat. Acara ieu ogé sakaligus jadi ajang silaturahmi antar sasama umat Islam.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar